48 Ste CANADESE BEVRIJDINGSMARS

Canadese Bevrijdingsmars - Zondag 6 november

Op 6 november is er de 48e Canadese Bevrijdingsmars met al belangrijkste afstand de 33km tocht tussen Hoofdplaat en Knokke. Wie dit wat veel vindt kan ook de "Canada"-sfeer opsnuiven op de kleinere omlopen van 8, 14 en 19 km.

Mini-Bevrijdingsmars : 8, 14 en 19 km. Vrije start tussen 9 en 14 uur.

De deelnemers wandelen eerst via de Kalfduinen richting Oosthoek. Op het tweede deel van de omloop van 14 en 19 km stappen de deelnemers deels op de nieuwe dijk rond de Zwinvlakte.

De 19 km gaat tot in het Retranchement (Nl). Het laatste stuk van de tocht, richting Oosthoek en aankomst in Knokke wordt samen gewandeld met de deelnemers van de 33 km.

De wandelroute is volledig uitgepijld en er kan gestart worden tussen 9.00 uur en 14.00 uur.

Onderweg zijn rustposten voorzien.

Inschrijven voor 8, 14 en 19 km kan enkel op 6 november bij de start.

Deelnemen kan voor : 3,00 € incl. zelfklever.

Leden van de wandelorganisatie krijgen 1,50 € korting op vertoon van hun lidkaart.

Hoofdplaat - Knokke 33 km : Start te Hoofdplaat tussen 8 en 10 uur.

De wandeling start aan de Westerschelde dijk in Hoofdplaat. Via tal van dijken gaat de tocht richting Oostburg. Het tweede deel van de mars gaat langs enkele typische dorpjes, Zuidzande, Terhofstede en Retranchement met omwalling daterend ui de Spaanse bezetting. Via de Hickmanbrug (genoemd naar gesneuvelde Canadese sergeant) trekt men Belgische grens over richting Oosthoek en Knokke.

Onderweg is gratis koffie voorzien voor alle deelnemers.

De deelnemers kunnen 's morgens met de bus naar Hoofplaat vervoerd worden of kunnen opteren om zich met eigen vervoer naar Hoofdplaat te begeven.

Er kan vrij gestart worden te Hoofdplaat tussen 8.00 en 10.00 uur. De aankomstcontrole te Knokke sluit om 18.00 uur.

Deelname Canadese Bevrijdingsmars :

Eigen vervoer :

De deelnemers kunnen zich 's morgens met eigen vervoer naar Hoofdplaat begeven.

Met de bus :

Je kan ook met de bus naar Hoofdplaat vervoerd worden. Vertrekken kan tussen 7.30 en 8.30 uur aan de start- en aankomstplaats, A. Verweeplein te Knokke.

Inschrijven :

€ 16,00 badge + zelfklever + bus (Knokke - Hoofdplaat om 7.30 uur)

€ 11,00 zelfklever + bus (Knokke - Hoofdplaat om 7.30 uur)

€ 7,50 badge + zelfklever (eigen vervoer)

€ 3,00 zelfklever  (eigen vervoer)

Leden wandelfederaties krijgen 1,50 € korting op vertoon van hun lidkaart.

VOORAF INSCHRIJVEN VOOR DE CANADESE BEVRIJDINGSMARS 33KM HOOFDPLAAT/KNOKKE-HEIST IS EEN MUST VOOR DE ORGANISATIE VAN HET BUSVERVOER.

Hoe kan je inschrijven ?

1- online inschrijven :

Via de website www.wnzb.be kan je online inschrijven. Vul het formulier in en betaal online. Voor alle inschrijvingen die we ontvangen voor 28 oktober 2022 worden de startkaarten opgestuurd. Voor latere inschrijvingen kan je de kaarten ophalen bij de start in Knokke of Hoofdplaat.

2- Via de Sportdienst Knokke-Heist:

vanaf 14 oktober tot en met 4 november 2022. Dit kan tussen 8.30 - 12 uur en 13.30 - 17.00 uur bij het onthaal in de sporthal De Stormmeeuw, E Verheyestraat 14 te Knokke.

3- Daginschrijving :

Op zondag 6 november bij de startte Knokke-Heist op het A. Verweeplein en in Hoofdplaat op de parking in de Havenstraat. Omwille van organisatorische redenen wordt aangedrongen om vooraf in te schrijven in functie van het busvervoer.

PRAKTISCH :

De start- en aankomstplaats voor de 48ste Canadese Bevrijdingsmars is in de tent op het A. Verweeplein, Knokke-Heist.

Deze bevindt zich op 400 m van tram- en treinstation van Knokke en is dus vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Met de eigen wagen volgt u de pijlen 'WANDELTOCHT'.
Parkeren kan op de parking naast het station Knokke. Opgelet ! betalend parkeren in Knokke-Heist.
INFO :

Wandelende Noordzeeboys Knokke-Heist v.z.w. - www.wnzb.be - Wnzb@skynet.be.