Hoge Canadese Onderscheiding : "Governor General's Medallion"

01 november 2014

De Governor General David Johnston, staatshoofd van Canada en tevens vertegenwoordiger van Koningin Elizabeth II, van het Verenigd Koninkrijk, reikte op 28 oktober de “Governor General’s Medallion” uit, aan het For Freedom Museum Knokke-Heist.

Deze culturele onderscheiding wordt toegekend aan instanties of personen die zich inzetten op cultuurhistorisch gebied en de banden tussen Canada en hun eigen natie een bijzonder hart toedragen en continu promoten.

Een grote eer die het voltallig For Freedom Team met zijn vele vrijwilligers heel onverwacht te beurt viel.

Op de site John McCrae te Boezinge (Ieper, Essex Farm) die de Governor General ‘s morgens bezocht , mocht Conservator Freddy Jones in naam van het For Freedom Museum de “Governor General’s Medallion” ontvangen.

Conservator Jones beklemtoonde dat deze Onderscheiding een ware eer is voor Knokke-Heist, de provincie West-Vlaanderen en het For Freedom Team in het bijzonder. Na het officiële gedeelte onderhield Gouverneur David Johnston zich zeer gemoedelijk met Mevr. Georgette Jones, moeder van de gebroeders Jones die, met haar 89 lentes alle soldatenuniformen geschonken uit het verre Canada en tentoongesteld in het museum tot op vandaag, nog steeds hersteld. “ Keep Up the good Work” was het afscheidswoord van de Gouverneur en het leidt geen twijfel dat zijn wijze woorden in Knokke-Heist zullen gevolgd worden.