F16 geland in tuin For Freedom Museum

30 maart 2017

Dinsdag 28 maart werd met een speciaal transport van de Belgische Luchtmacht een levensecht F-16 gevechtsvliegtuig neergezet in de tuin van het FFM.

Heel wat leerlingen van het basisonderwijs  Knokke-Heist hadden het genoegen

onder begeleiding van Adj. Kurt Plyson eens plaats te nemen in de cockpit van de F-16 om een unieke foto te nemen.

Op zaterdag 1 april is er de openingsplechtigheid van een nieuw museumvleugel met als onderwerp " Belgen in de strijd" met bijzonder eerbetoon aan Lt-Generaal Mike Donnet ontwerper van de Belgische Luchtmacht en legende in de Belgische Luchtvaartgeschiedenis. Om 15 uur  Fly-pass van 2 F-16 's over het grondgebied

van Knokke-Heist. Om 15.30 uur Fly-pass van een instructievliegtuig Stampe-Vertongen SV-4B , een identiek toestel dat Léon Divoy en Mike Donnet gebruikten

tijdens hun ontsnappingsvlucht naar Engeland op 4 juli 1941.

Vanaf 2 april staat het For Freedom Museum terug dagelijks open voor het grote publiek en kan de nieuwe vleugel bezocht worden.

De F-16 is vanaf 2 tot zondag 9 april te bezoeken met eventueel de mogelijkheid foto's te maken in de cockpit, U bent er van harte welkom.